אוכל קדימה אוכל…

גם מפת המסעדות במילאנו שינתה את פניה במשך שנות שהותי במקום.

לפני שאספר לכם על המקומות האהובים עלי, אני חייבת לציין מספר עובדות. הראשונה שאני אוכלת כשר ולכן לא אוכל לספר לכם על מסעדות בשרים או מסעדות המתמחות בפירות ים.

השניה היא שטעמי במזון מאד פשוט. אני מתה על מסעדות פועלים בכל מקום שלא יהיה ואוהבת מאד פירות וירקות. למזלי, נפלתי במקום טוב. גם האיטלקים הם חסידים של מזון המבוסס על מוצרים פשוטים . לצערי פיתחתי בשנים האחרונות רגישות לקמח ושמרים (כמו אחוז ניכר באוכלוסיה האיטלקית…אגודת הציליאקים האיטלקית מדווחת על כ600,000 רגישים לגלוטן ברחבי המגף) ולכן אני משתדלת להמנע מאכילת פיצה, שהיא אחד המאכלים האהובים עלי . יש כמה פיצריות המתמחות בפיצה ללא גלוטן כמו:

http://www.ristorantebebop.com/?gclid=CL7X39yZwrACFUJL3wodxWMrog

http://www.ristorantepizzeriailgrissino.com/

http://www.ristorantelespecialita.com/

כשהגעתי למילאנו פגשתי בסוג אחד של מסעדות: פיצריה-מסעדה בה הגישו מלצרים איטלקים לבושים בסינרים לבנים, מבחר של אנטיפסטו, פסטות ברטבים שונים, פיצות ומנות עיקריות על בסיס דג ובשר. ההבדל בין המסעדות היה בשם שלהן ובמיקומן…..כל השאר היה די דומה. כיום אנו מוצאים לצד הפיצריות מסעדות פיוג'ן וה-מ-ו-ן סושיות. החך האיטלקי, כנגד כל הסיכויים, התאהב במטבח היפני. מה שיותר מוזר בכל הסיפור הוא שמסעדות הסושי נשלטות על ידי הסינים הערמומיים, שגילו מייד את ההזדמנות הכלכלית מאחורי הפופולריות הגואה וקנו בזה אחר זה מסעדות במשבר והפכו אותן למכונות כסף. רובם עובדים בשיטת ה ALL YOU CAN EAT . משלמים 10 אירו בצהריים ו20 אירו בערב ואוכלים עד כלות החושים. אליה וקוץ בה…. לא סיימת את אחת המנות? תצטרך לשלם עליה במלואה.

אבל לא באתי לספר לכם על סושי במילאנו למרות שיש כמה סושיות (סושי רגיל ולא אכול כפי יכולתך) מצויינות כמו:

http://www.tokyofish.it/

http://www.qor.it/

http://www.sushihama.it/

http://www.namisushi.it/

אוהדי הפיצות באיטליה מתחלקים לשני מחנות: העבה והדקה.

פיצה עבה אפשר לאכול ולצאת מאד בזול בספונטיני SPONTINI שהחלה כפיצריה מאד פשוטה והתפתחה לרשת מאד מצליחה המגישה אך ורק משולשי פיצה עבה וריחנית במחיר נמוך. המסעדות מעוצבות בפשטות: אריחים לבנים, שולחנות פורמייקה ואין קפה…. היא מזכירה לי את החומוסייה הירושלמית המיתולוגית טעמי, שם המלצרים גערו בך אם לא סיימת לאכול תוך עשר דקות…. כאן הם יותר מנומסים אך התור המשתרך מחוץ למסעדה לא מותיר לך הרבה ברירה אחרי שסיימת את המנה שלך….

http://www.pizzeriaspontini.it/

דוכן טייק אווי מיתולוגי הוא GINO ב  9 CORSO VERCELLI. בשנות השמונים מצאת פיצה ארוכה ארוכה ופשוטה פשוטה. היום על אותו הדוכן אפשר למצוא כעשרה סוגי פיצה. מתעדכנים…. אך לא עד כדי כך שיהיה להם אתר…. מצטערת….

איזורים בהם ניתן למצוא מסעדות טובות הם VIA MARGHERA, VIA RAVIZZA ו VIA RAFFAELLO SANZIO. במרכז העיר, ליד הדאומו, נמצאות כמה פיצריות נחמדות ואיזור BRERA, הסוהו של מילאנו, מחזיק בכמה מקומות טובים. איזור נוסף בו מתגודדים הרבה צעירים הוא איזור שער השלום: ARCO DELLA PACE,CORSO SEMPIONE

רוב הפיצריות העממיות והטייק אווי נשלטות על ידי המצרים. הם חרוצים ויודעים להכין את הבצק. המסעדות הבאות שמרו על הצביון האיטלקי ומנוהלות בידי איטלקים.

http://www.wishmilano.com/

http://www.lafabbricapizzeria.it/

http://www.novecentoravizza.it/

http://www.ristorantealmozzo.it/italiano/contatti.asp

http://www.pizza.it/content/lo-squalo-0

http://www.ristorantecharleston.it/

http://www.dawilly.com/

http://www.conviviumristorante.it/

שכיית חמדה מילנזית נמצאת ממש מאחורי ביתי, ברחוב צדדי ולא חשוב. TAGIURA  תג'ורה, נקראת על שם הרחוב בו היא נמצאת. מסעדת פועלים יפיפיה, עם אוכל נהדר, המנוהלת כ 50 שנה (כן, מ1963) על ידי שלושה אחים, נשותיהן וילדיהם. היא החלה בתור בר עם חדר צדדי בו שיחקו קלפים ובילארד. כשהאיזור החל להתפתח ומסביב נבנו בניני משרדים, החלו האחים להגיש ארוחות צהריים חמות. לאט לאט הם רכשו חדרים נוספים בתוך הבנין ויצרו מסעדה מתוקה ויפה, המשתרעת על פני 5 חדרים שכל אחד מהם יפה בצורה שונה ובה מוגשות מנות שונות מידי יום והתפריט מודפס על דף רגיל ופשוט. לפני כמה שנים ערכו האחים שיפוץ גדול בכל הבנין ( כן, הם רכשו את כולו) והקימו מטבח ענק, פתוח לעיני המבקרים ופטיו מקסים, בו אפשר לשבת בימים יותר חמים. המקום פועל משעות הבוקר המוקדמות לקפה ובריוש ומגיש ארוחות צהריים עד השעה 2. בערבים סגור חוץ מיום חמישי ושישי וגם אז, רק בהזמנה מראש. מומלץ!

http://www.tagiura.it/index.php

מקום שונה וציבעוני הוא DA OSCAR. המקום נמצא באיזור CORSO BUENOS AIRES ומנוהל על ידי אוסקר, איטלקי גס רוח הנוהג להתעמר באורחיו, להעליב ולצעוק על כולם. יושבים בשולחנות ארוכים והמנות המגיעות ענקיות ,זולות וטעימות מאד. צריך לאהוב את ההווי. לא לרגישים….

http://ristorantedaoscar.com/

מסעדות יקרות, בהם תוכלו לפגוש ידוענים איטלקים ולהנות מאוירה מאד יוקרתית:

http://www.labriciola.com/

http://milano.tonight.eu/ristorante/ibiza

http://www.giannino.it/

http://www.bicemilano.it/

http://www.allacollinapistoiese.com/it/ristorante.html

http://www.ristorantelassassino.it/

תהנו…

מודעות פרסומת

אודות Israelit be Italia

השנה החלטנו לחזור לישראל. חייתי באיטליה 27 שנים מלאי חוויות ולכן החלטתי לפתוח את הבלוג שלי, כדי לשמר את הזכרונות. החלטתי לכתוב אסוציאטיבית. ברור שלא אוכל לזכור כרונולוגית דברים אותם אני רוצה לספר. גם העובדה שהחלטנו לחזור ארצה נותת לי נקודת מבט חדשה על הכל. דברים שפעם אהבתי או לא אהבתי נראים אחרת בפרספקטיבה של ״ עוד מעט נגמר״.
פוסט זה פורסם בקטגוריה milano 1985, איטליה, איטליה, מילאנו, איטליה, מילאנו, ישראלים בחו'ל, מילאנו, עם התגים , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s